Transformers: War for Cybertron

Door Quindor op vrijdag 2 juli 2010 21:11 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 5.736

Eindelijk is weer een goede Transformer game. Of eindelijk, volgens mij is er nooit eerder een goede Transformer game geweest welke ik me nog kan herinneren.

Deze game is ontwikkeld samen met Hasbro en maakt gebruikt van de "officiŽle" stemmen uit de recente films (ook goed naar mijn mening).

Dan, zit er een goed verhaal in, klopt de game in de tijdlijn waar deze zich in afspeelt en ziet de game er goed uit en speelt deze ook nog eens fijn qua besturing, camera oogpunt, etc.

Helemaal niets mis mee zou je denken. Helaas... naar mijn mening heeft de producent 1 grote fout gemaakt!

De game op de PC is duidelijk een console port. Dat zie je deels aan de graphics en het ontbreken van de gangbare instellingen welke beschikbaar zijn in de gemiddelde PC game. Nou ben ik niet tegen console ports, zo lang deze goed gedaan zijn. Vanuit het oogpunt van de game producer kan ik goed begrijpen dat het veel geld kost om echt meerdere versies te ontwikkelen. De game is gebouwd op de unreal 3 engine wat het poorten tussen meerdere systemen heel erg makkelijk maakt op deze manier.

Nou, bij Transformers: WFC hebben ze het prima gedaan, op 1 punt na.

De 30 FPS lock uit de consoles is overgenomen in de pc versie..........

Hoe verzin je het?! Je verpest daar mee acuut alles wat er wel goed is gedaan. 30FPS is niet meer van deze tijd. Dat je op de consoles geen keus hebt (veel games hebben hier last van en dan heb je 2 keuzes, het verlagen van de FPS of het verlagen van de resolutie). Prima, snap ik. Daarnaast hebben de meeste TV's tegenwoordig interpolatie technieken om je ogen te laten denken dat je meer FPS ziet. Een PC monitor doet dat over het algemeen (gelukkig) niet.

Een voorbeeld waarom 60 FPS belangrijk is kun je in de volgende link vinden. Ik wens verder geen discussie te starten of mensen het belangrijk vinden of niet, IK vind het belangrijk en merk het HEEL erg duidelijk.

Nou komt het briljante. Er is iemand op het internet welke zich hier ook zoveel aan stoorde, dat hij een tool heeft geschreven welke de FPS lock eraf sloopt! Je kunt dit in en uitschakelen middels de "numeric keypad 0" toets. Deze tool kun je hier vinden. Het werkt perfect, met de "hack" ingeschakeld zit ik gemiddeld op ongeveer 90FPS (gemeten met FRAPS). Met Vsync aan kom ik strak op 60FPS uit! Perfect.

Geen verdere nadelen kunnen ontdekken.

Dan rest mij eigenlijk alleen nog maar te schrijven :

Why Why Why


p.s. Dan als laatste rest mij nog te zeggen. Waarom is de game niet beschikbaar op steam? :S

Volgende: Logitech keyboard warning 03-'11 Logitech keyboard warning

Reacties


Door Tweakers user Roytoch, vrijdag 2 juli 2010 21:43

Ja dat het niet op steam zit vind ik ook jammer, steam werkt imho namelijk perfect. Wel tof dat de 30fps restrictie er dan toch uit gesloopt kan worden, scheelt je weer 1 nadeel ;)

Door Tweakers user PerfectLight, vrijdag 2 juli 2010 22:01

Dus, je gaat hier steeds why vragen stellen?

Why? (en ff serieus, why?)

Door Tweakers user Quindor, vrijdag 2 juli 2010 22:16

PerfectLight schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 22:01:
Dus, je gaat hier steeds why vragen stellen?

Why? (en ff serieus, why?)
Ach, het heeft een soort dubbel functie. Ik kan mijn frustraties over bepaalde zaken uiten, maar ook tegelijk, zoals in deze post, bepaalde informatie delen zodat andere mensen er hun voordeel uit kunnen doen.

Ik bemerk dat er vaak over zaken niet goed nagedacht word (in de IT), en dan denk ik "Why?". Nou, besloten dat maar eens uit te gaan schrijven.

Maar ik moet toegeven, niet alle posts zullen een "nuttige" functie hebben, maar vele denk ik wel. Verder komen er denk ik nog wel meer dingen voorbij, zoals zaken over mijn nieuwe PC of mijn server, etc.

En tjah, de bekende uitspraak van een blog, je hoeft het niet te lezen. Hoewel dat enigszins counter productive is, aangezien je juist blogt, om gelezen te worden. :P

Door Tweakers user Roytoch, vrijdag 2 juli 2010 22:44

Inderdaad. Gewoon bloggen, als het interessant is lees je het en anders niet. Deze vind ik dus wel interessant: de poort naar pc vanaf consoles is inderdaad iets dat met zorg moet gebeuren wil je geen rare game krijgen. Jammer dat er dan zo'n 30 FPS limiet opzit...

Door Tweakers user Neo_TGP, vrijdag 2 juli 2010 23:06

Ah nice, ook een Tweakblog aangemaakt zie ik :)

Door Tweakers user h0tsh0t, vrijdag 2 juli 2010 23:29

Die game is supervet, had hem vorige week zaterdag gekocht en maandag al weer uitgespeeld. Spel speelt lekker weg en heeft een goed verhaal. Om het uit te spelen heb je wel 8 uur+ voor nodig maar dat maakt het juist beter. Boss battles zijn goed gemaakt en het verhaal sluit goed aan op het verhaal van de tekenfilms.

Over de 30fps heb ik niks te zeggen ik had het op de ps3 gespeeld. Enige nadeel dat ik tegen kwam is dat het spel lang doet over het laden van sommige textures waarna het 10-20 sec de textures op de characters een beetje blurry is, maar voor de rest top spel. Eindelijk een goede transformers game(ja dit is de eerste goede).

Door Tweakers user TrekDude101, zaterdag 3 juli 2010 00:15

Het is inderdaad een mooi spel, en van wat ik me allemaal herinner van de originele stripverhalen, klopt het verhaal ook wel aardig. Maar ik vond het wel weer belachelijk kort, naar mijn gevoel deed ik er net zo lang over als MW2 en Bad Company. Helaas geen ME2 taferelen dus, maar verder mooi om te spelen :)

Waar blijft eigenlijk de review van Tweakers.net?

En die 30 fps heb ik me totaal niet aan gestoord, en was me ook helemaal niet opgevallen ;)

Door Tweakers user Quindor, zaterdag 3 juli 2010 01:00

Neo_TGP schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 23:06:
Ah nice, ook een Tweakblog aangemaakt zie ik :)
Yup. :P

Voor de anderen :

Ik ben zelf nog van de game aan het genieten. Ben nu ergens in het midden van de autobot campaign. :)

Door Tweakers user l1dert, zaterdag 3 juli 2010 02:18

30 FPS voor een first person shooter is heel normaal. Dus als het spel altijd op 30 fps kan lopen zal er wel goed uit zien. Ik vraag me af of je met het opheffen van de lock ook echt de hele frame rate heb verhoogd of alleen de render frame rate. Ze zullen niet voor niets gekozen hebben voor de lock en je hebt grote kans dat het renderen nu niet zo synchroon meer gaat met de rest van de game logica.

Door Tweakers user Quindor, zaterdag 3 juli 2010 02:25

l1dert schreef op zaterdag 03 juli 2010 @ 02:18:
30 FPS voor een first person shooter is heel normaal. Dus als het spel altijd op 30 fps kan lopen zal er wel goed uit zien. Ik vraag me af of je met het opheffen van de lock ook echt de hele frame rate heb verhoogd of alleen de render frame rate. Ze zullen niet voor niets gekozen hebben voor de lock en je hebt grote kans dat het renderen nu niet zo synchroon meer gaat met de rest van de game logica.
Ik snap wat je bedoelt. En voor consoles ben ik het wel met je eens. Maar voor PC games is het naar mijn mening echt achterhaald.

Verder heb ik iig in de single player absoluut geen problemen gemerkt, daarnaast kun je realtime switchen. Alles is gewoon een stuk vloeiender :)

Door Tweakers user Eikeltje, zaterdag 3 juli 2010 12:23

Geweldig spel maar... Je kan de controls niet veranderen op de pc en je kan ook geen joystick er aan hangen :S

Door Tweakers user Neverwinterx, zaterdag 3 juli 2010 13:05

een joystick? spelen er nog mensen met een joystick dan? :p

Door Tweakers user Eikeltje, zondag 4 juli 2010 12:33

Bedoel zo controller ofc :) En ja Mechwarrior speel je toch met een joystick ?

Reageren is niet meer mogelijk